Bobbie leest mee!

Bobbie leest een boekKinderen kunnen om wat voor reden dan ook moeite hebben met lezen. Dit kan onder andere zijn door een taalachterstand, dyslexie of een belemmering vanuit een stoornis of handicap. Vaak blijven resultaten achter op leeftijdsgenootjes en worden de kinderen constant geconfronteerd met de fouten die ze maken. Dit levert stress, faalangst en weerstand op tijdens het lezen en met name tijdens het voorlezen in de klas. Toch is het belangrijk om zoveel mogelijk ‘leeskilometers’ te maken om uiteindelijk tot een leesniveau te komen waarop het kind zich kan redden in de maatschappij. leeshond deventer en omgeving

Een sessie met Bobbie betekent aandacht voor het kind zonder een waardeoordeel. Oefeningen met Bobbie worden afgewisseld met voorlezen door het kind.
De leeshond ligt rustig en wijst niet op fouten of op het leestempo. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en het leesplezier, waardoor het leesniveau met stapjes vooruit zal gaan!

Mirjam, leerkracht van origine, zal Bobbie begeleiden tijdens de sessies. Ze houdt de voortgang in de gaten zonder het proces tussen het kind en Bobbie te beïnvloeden. We gaan uit van een sessie van 15 minuten per kind.

Leeshond deventer en omgeving

Tarieven