Bobbie op de koffie!

‘Dieren in instellingen bieden steun door hun gezelschap, leiden af van ziekte en ongemak, geven plezier en maken mensen actiever.’ Dat zegt Marie-José Enders – Slegers, projectleider van diverse onderzoeken in Nederland naar het effect van huisdieren op bewoners van zorginstellingen.

Bobbie op de koffie! biedt zorginstellingen de mogelijkheid om hun zorgaanbod uit te breiden met activiteiten ondersteund door de therapiehond Indy (AAI: Animal Assisted Interventions). Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat honden een positieve invloed hebben zowel fysiek (hartslag, bloeddruk, mobiliteit), geestelijk (eenzaamheid, depressie) als sociaal (meer contact krijgen).

Therapiehond Indy en haar begeleider Mirjam vormen een team. Indy heeft een grondige socialisatie doorlopen, is getraind en geselecteerd op het werken met mensen met dementie. Mirjam heeft een opleiding gevolgd om de hond actief in te zetten bij verschillende doelgroepen en heeft stage gelopen bij het Dijkhuis in Bathmen op de afdeling voor mensen met dementie.

Tijdens het bezoek wordt, onder deskundige begeleiding, individueel of gezamenlijk (maximaal 3 personen) geknuffeld, gespeeld of gewandeld. Dit zorgt voor activering en meer beweging bij mensen met dementie. Ook komen herinneringen aan hun eigen honden vaak weer boven. Dit levert leuke gesprekken op en zorgt voor een lach op het gezicht!  Door de therapiehond actief in te zetten en goed te kijken wat een deelnemer nodig heeft levert ons bezoek troost, plezier en ontspanning op.

Bobbie op de koffie! weet dat hondenmensen hondenmensen blijven, wat er ook gebeurd!

 

Tarieven